Renoveringen av en rörprovare AVO MkIII – del 4

Arbetet fortsätter på rörprovaren efter en tids stiltje. Efter att har granskat alla socklar så konstaterade jag att jag var tvungen att byta fyra av dom, en American Loctal (B8B/B8G), en International Oktal (A08), en Noval (B9A) och en 7-pin (B7G). Alla socklar utom B7G hade jag hemma.
Samtliga socklar var nitade i chassiet, det tog en stund att borra ut dom. Efter lite ultraljudsbad fick jag bort det mesta av gammalt sot/olja och diverse kontaktspray de tidigare ägarna har använt.
Nya skruvar och nylonlåsmuttrar införskaffades och alla socklarna skruvades fast i chassiet igen.
De tidigare ägarna hade bytt några socklar innan, det syntes tydligt på lödningarna. Jag fick byta vissa kablar och löda om vissa lödpunkter. Nu återstår bara att få tag i en B7G sockel innan jag ska skruva ihop delarna.

Alla socklar utom B7G är monterade.
Här syns undersidan. I nedre vänstra hörnet ska B7G sockeln sitta, nu är där ett litet virvarr av sladdar som väntar på lödkolven.