Renoveringen av en rörprovare AVO MkIII – del 2

Då har jag hunnit lite längre med renoverandet. Alla rattarna plockades av och fick ligga 30 minuter i ultraljudsbadet, de blåstes torra och fick ett lager klarlack. Alla aluminiumskivorna som sitter under rattarna polerades upp och en ny markörpil målades på innan dom också fick ett lager klarlack.

Därefter tog jag ett djup andetag och började löda loss de socklar som var monterades ovanifrån. Men först tog jag en massa närbilder och en skiss gjordes där tråddragningen ritades ut. Det visade sig att ett par socklar hade bytts ut, tyvärr hade den som gjorde jobbet inte alla färger i sladdarna så jag fick dokumentera extra noga. Som tur är så har jag schemat. Samtliga socklar får en timme i ultraljudstvätten.

När jag nu fått loss alla socklar så fick ovandelen en behövlig blästring och ett lager med grå hammarlack. Det blev över all förväntan.

Det stora tumhjulet är mycket trögt, jag får se hur det uppför sig efter ultraljudet.

Här ligger socklarna och ’tvättas’.
Här ligger tumhjulet och ett par socklar och väntar på sin tur.
Det nylackade chassiet, ovandelen och fronten med de flesta rattarna på.